Pomocy!!!!! Metoda fotograficzna

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pablop89
**

Pomocy!!!!! Metoda fotograficzna

Post autor: pablop89 »

Proszę o pomoc. Potrzebuje jakiś materiałów na temat metody fotograficznej w socjologii.
Czy może ktoś bardziej zorientowany w tym temacie ode mnie mógłby po krotce coś o niej opowiedzieć, opisać na czym polega. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje na ten temat. :grin:
mac77

Post autor: mac77 »

Powinieneś sięgnąć do Sztompki "Socjologia wizualna" jest w miarę aktualna.
Generalnie fotografia w socjologii pełni rolę dokumentacyjno - poznawczą, ma ujawniać dalszy i głębszy kontekst fotografii. Najlepsi z fotografii wyciągną prawidłowości społeczne :)
Jakiś miesiąc temu widziałem w Newsweeku, zdjęcie tureckiego chłopca w okularach z opaską na której widniał napis "wszyscy jesteśmy palestyńczykami",
rewelacja..
Awatar użytkownika
pablop89
**

Post autor: pablop89 »

mac77 pisze:Powinieneś sięgnąć do Sztompki "Socjologia wizualna" jest w miarę aktualna.
Generalnie fotografia w socjologii pełni rolę dokumentacyjno - poznawczą, ma ujawniać dalszy i głębszy kontekst fotografii. Najlepsi z fotografii wyciągną prawidłowości społeczne :)
Jakiś miesiąc temu widziałem w Newsweeku, zdjęcie tureckiego chłopca w okularach z opaską na której widniał napis "wszyscy jesteśmy palestyńczykami",
rewelacja..

No właśnie szukałem wszędzie tej książki i nigdzie nie ma... Tak to jest jak studiuje się w małym mieście:D
mac77

Post autor: mac77 »

ODPOWIEDZ