Praca licencjacka

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bebok999
**

Praca licencjacka

Post autor: bebok999 »

Witam wszystkich :) w tym roku pisze prace licencjacka, jednak nadal nie mam sprecyzowanego tematu ani dokładnego obszaru :-( na pewno chce sie zająć jakimś problemem społecznym związanym z młodzieżą czy studentami jednak nie wiem sama czym konkretnie i na jakie obszary/tematy znajdę dużo literatury :oops:
I tutaj zwracam sie do was z ogromna nadzieja ze ktoś ma jakieś pomysły na ciekawy temat pracy i mi pomoże :)
Naomi
**

Post autor: Naomi »

Witam
No jeśli ma być to kwestia problemu społecznego wśród studentów to popularny jest problem alkoholizmu czy uzależnienia od internetu. Literatury na ten temat nie mało, a i także badania sa na grupie która jest pod ręką że tak powiem.
Ja osobiscie polecałabym przebadanie stylów osobowości wśród studentów różnych kierunków np. jakimi cechami charakteryzuja sie studenci Socjologii a jakimi Biologii itd. Badania to formalnosc wtedy (nikt Ci nie odmówi wypełnienia ankiety na ten temat) noi co ważne w socjologii jest taki olbrzymi dział zwany stylami zycia wiec z literatuta zero problemów. Wybór jak to bywa w karaju demokratycznym należy do Ciebie. Pozdrawiam serdecznie :)
ODPOWIEDZ