Socjologia czy europeistyka?

gdzie studiować i dlaczego socjologię, gdzie zdobyć dodatkową wiedzę socjologiczną
Awatar użytkownika
Donnie
**

Post autor: Donnie »

I no i postanowione. Wybrałem socjologię i złożyłem już dokumenty.Stwierdziłem,że bardziej mnie to interesuje i lepiej odnajdę się w tematach socjologicznych niż np. w prawie unijnym :P .Tak więc pewnie od teraz będę tutaj częściej zaglądał,a także się udzielał.;)

Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Ja np na socjologii miałem

Podstawy prawa wspólnotowego wraz z instytytucjami. :roll:

Doszło mi do tego:
- Prawo ogólne
- Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych.
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

Nie strasz mnie, że to wszystko może mnie czekać na trzecim roku (bo jeszcze z dwojga... nie zapłacę szkole długu i niech się dzieje wola :twisted: ); z prawa to musiałam jak dotąd znać jedynie ustawę o prawie autorskim i ustawę o własności przemysłowej w ramach przedmiotu brzmiącego jakoś tak miło i intelektualnie.

Trafnych wyborów gratuluję wszystkim, a socjologia to na pewno się do nich zalicza, szczególnie jeśli ma procentować popularyzacją poglądów na naszym forum
:grin:
(I nie trzeba w tym celu czekać na żadne studiowanie, tylko raczej rekrutującą szkołę postawić przed faktem dokonanym, żeby wiedziała ew. jaki talent ma na sumieniu.)
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Jeszcze miałem coś takiego jak:
- Polityka społeczna z dokładną analizą (Ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy)
- Instytucje rynku pracy w PL i UE
- Prawo wspólnotowe także było ruszane na polityce regionalnej

Do nudy zaliczać można też fundusze strukturalne UE - bardzo podobny kurs do kursu prawnego - wszystko zapisane w odpowiednich ramach i trzeba znać...

Ale to wszystko zapewne ze względu na moją specjalność: socjologia rynku pracy - więc może Cię nie dotknie to w takim stopniu jak mnie..

Socjologia jest OK, patrząc na takie suche kierunki jak politologia czy europeistyka - to myślę, że nawet nie ma co się zastanawiać.

Tak mnie się wydaje...
ODPOWIEDZ