licencjat i gdzie SUM???

gdzie studiować i dlaczego socjologię, gdzie zdobyć dodatkową wiedzę socjologiczną
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
relaxowizja
**

licencjat i gdzie SUM???

Post autor: relaxowizja »

Moi drodzy,
jestem na finiszu socjologii na WSZiBIE w Krakowie. Ktora uczelnie polecacie na kontynuacje? Koniecznie ten sam kierunek i ten sam szacunek do studenta.
Awatar użytkownika
ryjeczek5
**

relax!

Post autor: ryjeczek5 »

hej,

jak pytasz o wszib, to wiele dobrego slyszalam o tej uczelni. Ale wiem,ze nie ma tam jeszcze SUMu z socjologii. Pozostaje pewnie jakas panswtowa, bo po prostu innego wyjscia nie ma. tyle, ze tam gorzej z tym szacunkiem.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Napisz co dokładnie z zakresu socjologii Cię interesuje...

PS: Powyższy post nieźle pomógł :) - zapewne...
socjopat

Post autor: socjopat »

Podobno Polacy nie potrafią czytać tekstów ze zrozumieniem, ja też nie :razz:
Awatar użytkownika
agaszzz
**

czesc czesc!!

Post autor: agaszzz »

ja tez jestem na wszibie :) dopiero skonczylam drugi rok socjologii..
ciagnie mnie troche w strone pulbic relations.. ale wtedy zupelnie musialabym zmienic kierunek jesli chodzi o SUM.
wiem ze mam jeszcze czas ale nie chce wybrac byle czego..

a co sadzicie o SUMIE na AGH???
FrancisBegbie

A swoją drogą - szacunek = prywatna bo/ponieważ? = kasa? bo nie widzę jakiejś innej szczególnej korelacji..

No chyba, że ktoś wychodzi jeszcze z założenia, że uczelnie prywatne, aby zwiększyć swój prestiż = szacunek dla studenta? - tylko w czym się on uwydatnia? - w wysokim współczynniku absolwentów? nawet bez zielonego pojęcia o socjologii?

Nie chcę źle oceniać studiów prywatnych, szczególnie, że nie mam z nimi wiele wspólnego - no ale..

...ale zresztą :-) trochę ten post do którego staram się ustosunkować jest nielogiczny, szczególnie przy zestawieniu z postem pierwszym - tak więc i chyba ten nie ma sensu - zestawiając do tematu:-)))

Proszę podać więcej kryteriów - pod jakimi chcesz wybierać swoje studia na SUMie.

Pozdro pińcet
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

Co żeś się przypiął? Facet/facetka bardzo pięknie reklamuje swoją szkołę, szukając bliźniaczej, wskazuje Ci preferencje jakimi chce się kierować w wyborze kolejnej, a Ty nie mógłbyś zwyczajnie odpowiedzieć - to moja jest tym ideałem?
I pokaż tu konkretnie z kim polemizujesz, bo nie można nadążyć, czyj post do czyjego porównujesz, do czyjego się odnosisz (albo nie odnosisz?).
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
FrancisBegbie

Do dwóch - bo w obydwu nie ma podanych kryteriów.

Co to za kryteria - szacunek dla studenta? to bardzo subiektywe zdanie - jak tutaj nawet popatrzeć w jakikolwiek ranking, jak tutaj grupa,rok jest całkiem inny i inaczej traktowany - nie mówiąc o jednostkach.

Swoją drogą co to za reklama, skoro nie potrafi się sprecyzować pytania stosunkowo prostego?

Socjologia - szacunek...

A gdzie coś bardziej obiektywnego i weryfikowalnego?

Jak dziedzina/specjalizacja - kadra pod specjazlizację, absolwenci=pracownikami etc.

Aż w końcu dojść do tego co może nam umilić studiowanie, spoko ludzie, mili tutorzy, dobrzy i przyjaźni promotorzy etc.
Awatar użytkownika
agaszzz
**

Post autor: agaszzz »

ojojojjjjjjj... :(
alez sie tutaj dyskusje/klotnie? narodzily :(

a ja tylko pytalam czy kto sie nie orientuje jak wyglada socjo na aGh??
chcialabym isc w kierunku mediow, reklamy, pr??

ale, ale ale.... jesli w strone pr'u - to raczej chyba marketing i reklama parwda?
ja jednak chcialabym kontynuowac socjologie a to wlasnie na agh socjologia jest bardziej pod kątem mediow?
FrancisBegbie

Nie przejmuj się :-) - dyskusja to wymiana swoich poglądów - nie wolno się tego bać i przejmować tym - a może będziesz dzięki temu bogatsza... o.. cokolwiek.

AGH - z tego co ktoś na tym forum pisał, nie ma tam jakiegoś szczególnego nacisku na przedmioty ścisłe - więc pod tym względem chyba nic sie szczególnego nie dzieje tam.

Prawda jest taka, że do tego typu pracy dobrze jest mieć wykształcenie kierunkowe - ale.. to tylko jest zasada MILE WIDZIANE..

Sprawa zaczyna się inaczej(przy zatrudnieniu) - od tego jak jesteś przygotowana a nawet nie to - bo to, czy jesteś kumata w tym.

Reklama, PR - jak zreszta i w wielu innych przypadkach - sprawa indywidualna. Jeden człowiek się do tego nadaje inny nie..

Tutaj trzeba dobrze przewidywać i znać ludzi - reklama jest dla ludzi - socjologia jakby nie było traktuje o tym - więc nie widzę spejclanej potrzeby kierowania się marketingiem/reklamą.

obstawiałbym raczej na ssocjologię na specjalizację w tym kierunku - AGH akurat coś takiego posiada.

Na SUMie - masz więcej czasu, możesz sama więcej poświęcać temu(taka zresztą jest zasada studiów o czym zapewne dobrze wiesz).

Z tego co wiem to na UW dobrze stoi socjologia - nie wiem jak z mediami/komunikacją - czy jest.. Ważne też aby sprawdzić czy są tam ludzie, którzy Cię pokierują w tej tematyce..

Pomyśl może albo rozejrzyj się o Uniwersytecie Wrocławskim i UAMie.

EDIT:
Sum na UŚiu jest coś z tego zakresu...

Socjologia reklamy i komunikacja społeczna
Awatar użytkownika
Anett
**

Post autor: Anett »

Ja jestem po licencjacie na AGHu i naprawdę mogę polecić socjologie na tej uczelni.Uczelnia fajna,atmosfera super, wykładowcy ok, można się z nimi spokojnie porozumieć,skontaktować itp (oczywiście są wyjątki,ale na szczęście ich mało :) ) Sama żałuje,ze nie mogę już tam kontynuować nauki, (musze zrobić inną specjalizacje do pracy)ale uczelnie jak najbardziej polecam:-) Tylko czasem dużo wymagają,jak ktoś jest leniwy,to będzie miał zapewne różne problemiki :wink:
ODPOWIEDZ