witam serdecznie wszystkich socjologoof :)

miejsce gdzie się przywitasz, poznasz innych użytkowników i regulamin forum.

Moderator: EnOKa

Awatar użytkownika
agaszzz
**

witam serdecznie wszystkich socjologoof :)

Post autor: agaszzz »

witam się raz jeszcze :) jestem tu nowa i dlatego troszkę nie nie orientuję się co jak i gdzie - dlatego z wyskoczylam z prośbą o pomoc w miejscu gdzie sie witamy :( ale wszystko do nadrobienia :)
Nazywam sie AGA i jestem studentką 2giego roku z WSZiB w Krakowie :)
cieszę sie że istnieje tego typu portal i że mam możliwość wymiany informacji wiedzy i doświadczeń w tej dziedzinie :)
pozdrawiam wszystkich sedrecznie :grin:
Awatar użytkownika
malec

Post autor: malec »

czesc! witamy :) mozemy miec krakowska koalicje ;P
Awatar użytkownika
agaszzz
**

he he :) super :)
a TY z jakiej uczelni?? :)
Awatar użytkownika
malec

nie :)
Awatar użytkownika
agaszzz
**

co nie ?? :P
Awatar użytkownika
malec

jez przepraszam nie wiem o co mi chodzilo, ja studiuje u tischnera
Awatar użytkownika
agaszzz
**

a ktory rok?? tez bralam te uczelnie pod uwage ale wyszlo jak wyszlo i jestem na wszibie :) :P jednak dąże uparcie do wymarzonego AGH ;]
Awatar użytkownika
malec

na drugim, na agh sie dostalem ale nie na to co chcialem ;]
Awatar użytkownika
agaszzz
**

ja tez 2 :) ja na AGH chcialam socjologie bo akurat tam jest swietnie zorganizowana.. duzo praktyki i samodzielnej pracy - tworzenie ankiet, wywiadow pisanie reportazy etc a niestety u nas tego brakuje :( teoria teoria duuuuzo teorii :P ktora powiela sie na kilku przedmiotach :P dlatego teraz jak przyszlo mi napisac projekt badawczy to pojawil sie problem :P :/
a u tishnera jak to wyglada?? czy u was jest mozliwosc kontynuowania socjologii po licencjacie? u nas niestety nie :(((
Awatar użytkownika
malec

duzo praktyki, do tej pory juz robilismy dwa projekty, chyba w tym semestrze tez robia jakis ale nie jestem pewny bo mnie nie ma w krakowie aktualnie :) jeszcze nie ma sum z sociologii, ciekawe za to jest zarzadzanie projektami miedzynarodowymi :)
Awatar użytkownika
Hania24
**

Post autor: Hania24 »

A o jakich studiach mówice jezeli chodzi o AGH Socjologie o dziennych czy zaocznych :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
agaszzz
**

Ja akurat o zaocznych mowilam :) z tego co wiem zajecia sa tam piatek sobota niedziela. moze sie to wydawac duzo i ale przynajmniej sa tego jakies efekty i czegos praktycznego sie nauczysz.. ja niestety tylko teoria i teoria... dlatego planuje sum na AGH ale nie wiem jakie tam sa kryteria podczas rekrutacji i jak to wyglada w przypadku gdy ktos tak jak ja jest z innej uczelni i to w dodatku nie panstwowej,,,,,,
Awatar użytkownika
Hania24
**

Jezeli chodzi o zajęcia w piatek to sa wyłącznie na pierwszym roku :wink:
Ja w tym roku pisze prace licencjacka na AGH na Socjologi na zaocznych ale na SUM wybieram sie na dziennikarstwo, jezeli chodzi o kryteria przyjęć to jednym plus w tym roku dla osób z innych uczelni jest fakt iż bardzo mało ludzi będzie kontynuować socjologię na naszym wydziale....Jezeli chcesz przezywac horror z antropologii lub statystyki to polecam.....trzymam kciuki
Awatar użytkownika
agaszzz
**

oj.. naprawde jest tak strasznie?? :( ja biore pod uwage tylko AGH (jesli bede kontynuowac socjologie) bo mam jeszcze troche czasu:) dopiero koncze 2gi rok!

ale fajnie ze spotkalam kogos z AGH :) bo chcialabym cos wiecej dowiedziec sie o tej uczelni :) ja jestem na wszibie i nawet w najblizszym czasie nie bedzie u nas SUMu z socjologii.. a zreszta moj wszib i agh.. bez porownania,.. nie chcialabym robic magistra na prywatnej uczelni..

a co mnie jeszcze interesuje... wspolpraca zagraniczna! - czy na AgH sa mozliwosci wyjazdow na stypendia zagraniczne i gdzie? <w>
Awatar użytkownika
Hania24
**

http://www.wnss.agh.edu.pl/

zakładka Współpraca międzynarodowa
ODPOWIEDZ