Analiza tresci artykulow - portale internetowe.
Moderator: FrancisBegbie
Analiza tresci artykulow - portale internetowe.
hej,
czy ktos z Was robil moze analize tresci artykulow umieszczanych na portalach internetowych?
czy ktos z Was robil moze analize tresci artykulow umieszczanych na portalach internetowych?
niestety muszę Cię rozczarować pomimo dużego zainteresowania problemem i entuzjastycznego podejścia wnioski z badań były jałowe. Zastosowałem kiepską metodą i ugrzązłem w kategoryzacji (nie pamiętam kryteriów ani bazy teoretycznej, wiem tylko, że zwracałem uwagę na ekspresyjność i wulgaryzm). W ogóle, badanie przestrzeni publicznej w Internecie, badanie treści, dyskusji, komentarzy to śliski temat.
pozdrawiam,
pozdrawiam,
a widzisz, a ja pisze mgr :/ ja mam po prostu mase watpliwosci, analizuje tresci artykulow umieszczanych na meskich portalach plus komenatrze do tego. Mimo ze sa nazwiska os. ktore te artykuly pisza, to tak naprawde nie wiadomo kim one sa - wiec jakim moga byc wyznacznikiem trendow tresci kierowanych do mezczyzn? Artykuly pojawiaja sie roznie, nie wiadomo jaka jest ich czestotliwosc, ogolnie na portalach (onet i wp) ktore analizuje istnieje "burdel" co do porzadku, niby sa zakladki a wszystko jest wszedzie umieszczane... Badania robie na podstawie teorii ugruntowanej, wiec nie musze miec zadnych hipotez itd. Ale jakos ciezko jest to wszystko ogarnac..