Praca mgr - MARATONY

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wupe
**

Praca mgr - MARATONY

Post autor: wupe »

Witam

Po konsultacji z moją promotorką stwierdziłęm, że temat o przekłamanym wizerunku kobiety mi po prostu nie leży i stwierdziłem, że trzeba pomyśleć o czym innym. Jako fanatyk sportu ustalilismy, że napiszę o maratończykach/maratonach oraz wszelkimi związanymi z tym sprawami. Na razie moja wiedza na ten temat jest dość mocno ograniczona jednak tak się składa, że sąsiadem mojej pani promotor jest dość znany w Polsce maratończyk, który mimo swojego wieku cały czas w nich uczestniczy. I teraz pytanie, a właściwie pytania z mojej strony.

Moim zdaniem temat jest dość ciekawy. Wiemy, że dla osób, które uczestniczą w maratonach nie jest często tylko najważniejszy wynik, ale samo uczestnictwo, chęc pokzania się i pokazania, że wiek nie jest wcale żadną przeszkodą. Mamy tu do czynienia na pewno z wieloma wartościami, samozaparciem oraz, co najważniejsze, ciekawymi osobami.

O ile mój przyszły rozumówca podobno ma w swoich zbiorach dość ciekawe pozycje do poczyatnia na temat maratonów to mimo wszystko chciałbym czegoś poszukać we własnym zakresie, ale do tego byłby mi potrzebny jakiś wstępny konspekt pracy. I właśnie w tej kwestii liczę na Waszą pomoc. Od czego zacząć, gdzie szukać, jakie tematy poruszyć. Jak to może w ogólne wyglądać.

Dziękuję za wszelkie sugestie. I mniejsze, i większe.

;)
Awatar użytkownika
wupe
**

Post autor: wupe »

Poproszę na początek o jakieś ciekawe pozycje związane z socjologią sportu oraz zachowaniem masowym.

:)
ODPOWIEDZ