czym sa wreszcie te uwarunkowania??
Moderator: FrancisBegbie
czym sa wreszcie te uwarunkowania??
Mam problem, promotor mi co chwile zmienia prace i kazal mi pozmieniac hipotezy, zeby pasowaly do tematu uwarunkowania wyboru uczelni wyzszych... tak naprawde to o co chodzi?? czym sa te uwarunkowania w kontekscie mojego problemu badawczego..? moge liczyc na pomoc? 
- kamiljovic
- **
Na mój gust chodzi o wyodrębnienie różnych grup społecznych spośród kandydatów na studia/studentów/absolwentów, które kierowały się różnymi motywami przy podejmowaniu wyboru o uczelni, na której będą studiować. Podziały można zastosować bardzo różne, np.
A - ze względu na rodzaj uczelni (prywatna, państwowa, studia dzienne, zaoczne, wieczorowe, uczelnia techniczna, uniwersytet itp.)
B - ze względu na kierunek studiów (socjologia, ekonomia, polonistyka itp.)
C - ze wzgl. na wielkość uczelni
D - z innych przyczyn (odległość od miejsca zamieszkania, progi punktowe na uczelnię, zamożność rodziców, możliwość zakwaterowania w miejscu studiowania - u rodziny/w akademiku itd., stopień znajomości na uczelni/kierunku tzn. ilu znajomych, kolegów, przyjaciół poszło na tą uczelnię, kierunek).
Jak widać, możliwości jest całkiem sporo.
A - ze względu na rodzaj uczelni (prywatna, państwowa, studia dzienne, zaoczne, wieczorowe, uczelnia techniczna, uniwersytet itp.)
B - ze względu na kierunek studiów (socjologia, ekonomia, polonistyka itp.)
C - ze wzgl. na wielkość uczelni
D - z innych przyczyn (odległość od miejsca zamieszkania, progi punktowe na uczelnię, zamożność rodziców, możliwość zakwaterowania w miejscu studiowania - u rodziny/w akademiku itd., stopień znajomości na uczelni/kierunku tzn. ilu znajomych, kolegów, przyjaciół poszło na tą uczelnię, kierunek).
Jak widać, możliwości jest całkiem sporo.