Płeć a zdrowie

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alexis77
**

Płeć a zdrowie

Post autor: Alexis77 »

hej, jestem tu nowa na tym forum, ale chciała bym się tutaj zadomowić :grin: mam pytanko i prośbe, co myślicie na temt pracy licencjackiej pt. "Płeć a zdrowie"? chodzi mi głownie o kwestei nadumieralnośći męzczyzn i złego stylu ich życia co wy na to??
awariant

Post autor: awariant »

witamy sie w innym dziale ale również witam :razz:
temat do szlifu jak dla mnie..
:arrow: wyłonić trzeba jakiś problem społeczny
:arrow: zastanowic sie czy bedą hipotezy
:arrow: czy masz dojscie do jakiejsc literatury
:arrow: szukać info w dziale Demograficznym

pozdrawiam :cool:
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
Awatar użytkownika
Alexis77
**

problemem spolecznym będzie znacznie krótszy czas zycia mężczyzn, hipotezy to np.na krótszy czas życia ma wpływ np. zły styl zycia( alkohol, narkotki, papierosy),posiadanie mniejszej wiedzy medycznej, brak profilaktyki prozdrowotnej,rzadkie wizyty u lekarza, socjalizacja pierwotna itd. mam pewien wykaz literatury, tylko zastanawia mnie czy taki temat może być?? i jak lepiej by było go zapisać??
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

A dłuższy okres produkcyjny mężczyzn?:) cięższe warunki pracy?:)
Awatar użytkownika
WielkiMason

Post autor: WielkiMason »

Stres psychiczny z powodu kobiet?
awariant

Post autor: awariant »

a może po prostu "wpływ płci na życie-egzystencje człowieka" na pewno coś sie znajdzie z tego działu
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
Awatar użytkownika
Alexis77
**

Stres psychiczny z powodu kobiet ;P to na pewno bedzie strzał w dziesiątkę hehe;D dzięki za pomoc, musze pomyśleć o tym temacie.. zobaczymy, najważniejesze, że może on być. poszukam literatury;)) dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ