Socjologia, etnologia (antropologia), kulturoznawstwo

gdzie studiować i dlaczego socjologię, gdzie zdobyć dodatkową wiedzę socjologiczną
ODPOWIEDZ
FrancisBegbie

Socjologia, etnologia (antropologia), kulturoznawstwo

Post autor: FrancisBegbie »

Hej,

Tak się zastanawiam czy ma ktoś z Was jakiekolwiek doświadczenia z Krakowskim (najlepiej) środowiskiem w/w kierunków studiów?

Interesuje mnie to ze względu na ostatnio uporczywie męczące mnie myśli - co dalej...

Mogą to być refleksje ze względu na widzi mi się tudzież relacje znajomych, własne w sferze pracy (po kierunkach) jak i studiów w trakcie (studiowania).

Pozdrawiam,
KB

PS: Mi osobiście na razie najlepiej widzi się etnologia na UJ lub kulturoznawstwo (kultura współczesna) - ale sam już nie wiem..
Awatar użytkownika
malec

Post autor: malec »

Ja mam z socjologia doswiadczenie :) uj generlanie kuleje na maksa ostatnio w kwestiach organizacyjnych, prawdopodobnie zw z przeniesieniem wiekszosci kierunkow na kampus. (soc akurat sie nie pzenosci i dalej bedzie na ul. Grodzkiej) Studiowanie w krakowie jest chyba bardzo specyficzne ze wzgledu na jego imprezowo turystyczny.

Plusy:
Zlep ludzi z calego krauj
Klimat
Szerokie możliwości stażów/praktyk
Bardzo niskie bezrobocie / jak chcesz studiowac i pacowac to nie powinno byc problemu (oczywiscie raczej regularna praca niz wielka kariera ;-)
Minusy:
Masakra w godzinach szczytu z komunikacja
Wysokie ceny najmu mieszkania
Piwo na rynku drogie (8-10zeta! a w sklepie 2,5 ;-))

A jak msz jakies konkretne pytania co do samej soc, to zapraszam na priv :)[/b]
ODPOWIEDZ