SPSS - porażka!

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kruperek
**

SPSS - porażka!

Post autor: kruperek »

Witam Serdecznie.
Jak widzicie jestem nowym uzytkownikiem tego forum.
Ale przejdzmy do rzeczy.
Otóż moja dziewczyna studiuje socjologię i jest na 2 roku.
Najgorszym przedmiotem jaki musi zaliczyc sa wlasnie warsztaty komputerowe. Do czego zmierzam-zaliczeniem tego przedmiotu jest wykonanie zadania: SPSS
-Wymyslenie zadania na podstawie:
-Maja być 4 zmienne, 200 obserwacji. Ma być arkusz spssa, raport i opis w wordzie.

Ja sie nic a nic nie znam na tym programie z tego wzgledu ze studiuje odmienny kierunek;/ - arch.

Jest mi ktoś w stanie pomoc? Wykonac takie zadanie?
Byłbym bardzo wdzieczny:(.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

zły dział, proszę Pana.. - do POMOCY proszę,
Awatar użytkownika
dariia
**

Post autor: dariia »

Znam ten program, mam go nawet w domu, bo nasza uczelnia każdemu dała...
A Twoja dziewczyna nie nauczyła się kodować i opisywać na zajęciach?
Jakiej pomocy oczekujesz?
Pzdr.
Awatar użytkownika
kruperek
**

Post autor: kruperek »

Jakiej pomocy oczekuje?
Jakby ktos był w stanie wykonac takie zadanie na zaliczenie jak napisalem wyzej.

dlugo sie robi takie cos?
Awatar użytkownika
dariia
**

Post autor: dariia »

Wydaje mi się, że dość sporo... Zakodowanie obserwacji, raport, analiza... Cztery zmienne to nie tak źle, ale obserwacja 200-stu jednostek to nie jest tak hop. Ona ma sobie wymyślić te obserwacje czy jak?
nie wiem czy ktokolwiek się tego podejmie.
A czemu ona nie robi tego sama?
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

Osobiście proponuje sobie coś wybrać z PGSS-a, jest od i trochę gotowych prac, bo było to wałkowane na wszystkich uczelniach. Ja też coś takiego pisałem, ale moja się raczej nie nadaje do pokazania wykładowcy, mój w każdym razie miał pewne problemy z analizą tego co napisałem i w jaki sposób do tego doszedłem :razz:
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Awatar użytkownika
surlejka
**

Post autor: surlejka »

a propo SPSS-a, czy ma go ktos, ale w polskiej wersji?? da sie go sciagnąc z neta, bo wiem ze jest ale tylko wersja angielska, a taka mnie nie interesuje;/ Musze niedługo kodowac moje ankiety i opracowywac wyniki. Jesli cos wiecie, dajcie znać:)
Ritter
Kontakt:

A czemu angielska nie? Niczym się nie różni od polskiej wersji, układ jest taki sam.
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Awatar użytkownika
surlejka
**

Post autor: surlejka »

tak, ale ja nawet z polska wersja nie mialam doczynienia;/ wiec mam problem, gdyby ktos cos wiedział prosze dac znac:)
Ritter
Kontakt:

Kiedyś na stronie IDG.pl była dostępna wersja evaluation. Możesz sprawdzić, może jeszcze jest.
ODPOWIEDZ