POMOCY!! SOCJOLIGIA KLINICZNA...

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leeloo
**

POMOCY!! SOCJOLIGIA KLINICZNA...

Post autor: leeloo »

blagam o pomoc, szukam informacji na temat socjologii klinicznej. jestem zalamana bo w bibliotece nic nie znalazlam procz jednej definicji, na nacie tez nie bardzo... prosze o pomoc, np podpowiedz gdzie szukac informacji o tej dziedzinie socjologii?
socjopat

Post autor: socjopat »

widziałem gdzieś na półce ksiażkę zatytuowaną "socjologia zdrowia psychicznego" albo "socjologia chorób psychicznych" - nie mam pewności - spradź w bibliotece, może tam coś będzie w tej książce a właściwie w jej bibliografii :wink:
Awatar użytkownika
leeloo
**

Post autor: leeloo »

bardzo dziekuje:) no w mojej bibliotece uniwersyteckiej tego nie ma ale napewno poszukam takiej ksiazki, wazne by wiedziec czego szukac:) jeszcze raz dziekuje :)
socjopat

Post autor: socjopat »

Socjologia chorób psychicznych, Roger Bastide, Warszawa 1972

Socjologia i antropologia medycyny w działaniu. [RED.] WŁODZIMIERZ PIĄTKOWSKI, BOŻENA PŁONKA-SYROKA. , Wrocław 2008

Piątkowski W., Brodniak W.A. (red.) Zdrowie i choroba.
Perspektywa socjologiczna, Wydawnictwo Wyższej Szkoły Społeczno-Gospodarczej, Tyczyn 2005.

Piątkowski W. (red.) Zdrowie choroba społeczeństwo. Studia z socjologii medycyny, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2004.

Piątkowski W., Titkow A. (red.), W stronę socjologii zdrowia, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2002.

Barański J., Piątkowski W. (red.), Zdrowie i choroba. Wybrane problemy socjologii medycyny. Wrocławskie Wydawnictwo Oświatowe, Wrocław 2002

poszukaj może też publikacji Kazimierza Frieske z Uniwersytetu Warszawskiego, w sieci znalazłem, że ma On "idee socjologii klinicznej" w zagadnieniach na seminarium z socjologii stosowanej :wink:
ODPOWIEDZ