shopping?

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
KoukounaRies
**

shopping?

Post autor: KoukounaRies »

Witam i pozdrawiam na wstępie :)
W związku z jakimś niezdrowym wypaleniem(w głowie jeszcze praca licencjacka a już trzeba zabierać się za mgr) chciałabym prosić o jakieś sugestie, wskazówki.
Chciałabym nie jako kontynuować tematykę podejmowaną na poziomie licencjata(pisałam o centrach handlowych jako formie konsumpcji czasu wolnego) i myślałam nad zjawiskiem shoppingu. Zasadnicze pytanie - czy tematyka ta nie jest zbyt 'płytka' jak na magistra? No i w jaki sposób by to zagadnienie potraktować... może podciągnąć pod styl życia? Choć zdaje mi się że styl życia to zbyt szeroka kategoria :/
Istotne w odniesieniu do tej tematyki zdają się być takie zagadnienia jak rola i znaczenie marki, nowe tendencje w postawach, wzorach zachowań konsumpcyjnych jak np. zakupy w lumpeksach.
Sama nie jestem do tego przekonana, nie wiem czy w to brnąć czy może lepiej się wycofać? :???: 8O :neutral:
Awatar użytkownika
gabik
**

Post autor: gabik »

żaden temat nie jest płytki, jeżeli go dobrze ubierzesz - tak się składa, że shopping to aktualny temat dla psychologów i socjologów, problem społeczny, któryma wiele kontekstów - jest sposobem na nudę dla samotnych i dobrze zarabiających menadzerek, sposobem wylansowania się dla młodych siks, sposobem spedzania wolnego czasu.... duzo na ten temat mozna napisac
ODPOWIEDZ