pomoc z tematem

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aish78
**

pomoc z tematem

Post autor: aish78 »

Witam

Potrzebuje drobnej pomocy ... Na przedmiot o wdziecznej nazwie socjologia kultury msze napisac 10 stronicowa place. I tu zaczynaja sie schody. Nie mam pojecia jaki temat ani jakie lektury! Jestem kompletnie zielona jesli chodzi o te zagadnienia i w ogole ta tematyke. Macie jakies fajne propozycje? Praca nie musi byc zbyt odkrywcza, wazne zeby cokolwiek napisac! Bede strasznie wdzieczna za pomoc! Dziekuje i pozdrawiam
Studentka kulturoznawstwa ;)
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Ale jak to możliwe, że studentka kulturoznawstwa nie jest w stanie wymyślić tematu? rozumiem bibliografię... ale sam temat?

Żeby nie było zbyt wielkiego ułatwienia:

- Cyberkultura
- Clubbing
- Industrial explorer (w polskiej sieci też jest dużo)
- Kultura 2.0
- Polska Jamajka kolaboracja - pod szyldem zielonego liścia..
- Świr polski - geniusz czy idiota (na przykładzie Talk Show'ów)
etc..

tego jest strasznie dużo - a do referatów nie potrzebujesz jakiś specjalnych teorii itd. No chyba, że potrzebujesz to rozwiń swoją wypowiedz.

PS: a jak trudno będzie to wpisz: socjologia kultury, zobacz na strony uniwersyteckie, sprawdź kadrę ich zainteresowania, książki i z książek temat oraz bibliografię i już.
Awatar użytkownika
aish78
**

Post autor: aish78 »

jestem na kulturoznawstwie o spec. dalekowschodniej, i z tego interesuje mnie glownie daleki wschod i jezyki dalekowschodnie, reszta to mniej lub bardziej przyjemny dodatek [socjologia kultury tez ;)] . dzieki za odpowiedz, z rad na pewno skorzystam :)
Awatar użytkownika
MMonika
**

Post autor: MMonika »

ja jak nie mam pomysłu na referat, to pytam wykładowcę o przykładowe tematy, zaglądam do notatek, o czym było na zajęciach, albo wpisuje hasło w google i po 10-cio minutowych poszukiwaniach mam temat i większośc referatu ;)
EnOKa

Post autor: EnOKa »

Polecam Mariana Golkę "Socjologia kultury", a w książce znajdziesz inne tytuły z zakresu socjologii kultury.

Pozdro
ODPOWIEDZ