PROBLEM Z PYTANIAMI PROBLEMOWYMI :)

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Parenkliza
**

PROBLEM Z PYTANIAMI PROBLEMOWYMI :)

Post autor: Parenkliza »

Hej :)
mam pewien problem ze swoją koncepcją badawczą, otóż jedno pytanie problemowe musi mieć stricte bazę teoretyczną w tym sensie, że muszę odwołać się do konkretnych autorów i konkretnych modelów (już mniejsza o jakie modele chodzi) najkrócej, do innych badań i nie wiem jak to ugryźć. Mama napisać jaki model kreują współczesne media i od myślników napisać jakie a na koniec tego pytania napisać czyjego autorstwa są wymienione w pytaniu problemowym badania w ogóle nie umiem przestać myśleć schematem, że ma to być pytanie i koniec nie wiem jak się za to zabrać. Pomóżcie proszę
Pozdrawiam Parenkliza
Awatar użytkownika
Parenkliza
**

Post autor: Parenkliza »

Przepraszam za gafę chodzi o "konkretnych modelów" * modeli :)
Awatar użytkownika
mc
Kontakt:

Post autor: mc »

musisz ograniczyć się do jakiejś szkoły/koncepcji/nurtu. W socjologii, tak jak w każdej inne nauce są ludzie mający różne zdania na ten sam temat (tu wpływ mediów). Zdania się wyczerpują :???: i tworzą się segmenty, które nazywa się ideami/orientacjami/szkołami etc. Skoncentruj się na jednej, na tej, która przemawia do ciebie, z którą się zgadzasz, tzn. uważasz, że ten sposób myślenia, o tym jaki wpływ mają media na świat, jest właściwy. Następnie należy dokonać przeglądu literatury i wybrać tych kulturoznawców, którzy mieszczą się w danym nurcie. Potem trzeba dokonać przeglądu przeprowadzonych przez nich badań (spodziewaj się raczej badań jakościowych). Ostatecznie trzeba napisać pracę na temat tego jaka teoria z tego wynika.
ODPOWIEDZ