Pomoc w doborze lektury do pracy nt. socjologów i antropolog

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
socjomaja
**

Pomoc w doborze lektury do pracy nt. socjologów i antropolog

Post autor: socjomaja »

Witajcie, muszę napisać pracę na temat socjologów i antropologów, korzyści wynikających z ich obopólnej współpracy, wspólnych problemach itp.

Bardzo prosiłabym o szybką pomoc w doborze lektur, tym co uwzględnić, gdyż kompletnie nie wiem za co się zabrać...

Za wszelkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Shingao

Post autor: Shingao »

-Socjologia a antropologia. Stanowiska i kontrowersje. Praca zbiorowa pod red. E. Tarkowskiej.

-Z. Pešić-Golubović: Socjologia a antropologia [w:] Studia Socjologiczne nr 3/1967

-I. Krzemiński: Antropologia a socjologia (W poszukiwaniu modelu integracji nauk społecznych) [w:] Studia Socjologiczne nr 1/1976

-B. Olszewska-Dyoniziak: Antropologia kulturowa i socjologia: tradycja i perspektywy [w:] Studia Socjologiczne nr 3/1989
Awatar użytkownika
socjomaja
**

Post autor: socjomaja »

Dziękuję serdecznie za pomoc ;) . Z pierwszą pozycja już widzę, że mam problem, gdyż nie ma jej w kilku dobrych bibliotekach. Do kolejnych trzech pozycji jak najbardziej mam dostęp, także powinnam coś napisać.
Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję!
ODPOWIEDZ