Dotacje unijne - praca magisterska - problem

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
d-spot
*

Dotacje unijne - praca magisterska - problem

Post autor: d-spot »

Mam taki mały problem , chce pisać prace magisterską o wszelkiego rodzaju pomocy przeznaczonej dla młodego człowieka który chce rozpocząć swoją karierę zawodową po ukończeniu nauki, zaczynając od wszelkiego rodzaju kursów i dopłat przekazywany prze UE poprzez staże i przygotowania zawodowa organizowane przez UP. I dowiedzieć się czy młodzież orientuje się w tym temacie i czy uważa tą pomoc za skuteczną .

Pierwszy problem to sformułowanie tematu takiej pracy a drugi problem to to co miało by być w rozdziale literatur-owym , po konsultacji z promotorem stwierdził że mam się skonkretyzować i że w rozdziale literatur-owym nie chce widzieć opisy projektów unijnych realizowanych na terenie powiatu i kraju . Głupieje już totalnie nie wiem o co chodzi temu człowiekowi.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc. Pozdrawiam
skydiverka
**

Post autor: skydiverka »

witaj. Moim zdaniem temat jest naprawdę ciekawy, jednak ciężko z literaturą.. są oczywiście opracowania dotyczące funduszy unijnych, ale nigdy do nich nie sięgałam wiec nie odpowiadam za ich zawartość. w Każdym razie istnieją różnego rodzaju "leksykony UE", nie wiem czy znajdziesz je w bibliotece, ale brat z takich korzystał pisząc swoja prace o wykorzystaniu funduszy unijnych w mieście X.
Moim zdaniem jednak warto przejść się do kilku urzędów np. powiatowy urzad pracy i stamtad poprosic jakis "regulamin" dotyczacy pobierania tych dotacji. Moglabys tez podeprzec sie takimi pozycjami jak np. "biznesplan w praktyce" albo poszukać książek "z poradami" jak zalozyc firmę, tam na pewno teoria jest.
poza tym warto zajrzec do roznego typu materiałow szkoleniowych, jesli mialas okazje byc na jakims dotyczacym zakladania firmy. ja mam takie materialy wiec jak cos to pisz. pozdrawiam i powodzenia zycze
ODPOWIEDZ