TEST z "Wstępu do socjologii" Szackiej

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alg5
**

TEST z "Wstępu do socjologii" Szackiej

Post autor: alg5 »

Macie może, albo wiecie - gdzie można znaleźć test do książki "Wstęp do socjologii" Szackiej ??????????????

A i jeszcze może test do Earl Babbie "Badania społeczne w praktyce"?

Z góry wielkie dzięki!
awariant

Post autor: awariant »

Ja na zaliczeniu miałem esej, wiec nie wiem, ale to bardzo proste wystarczy przeczytać :wink:
Awatar użytkownika
alg5
**

Mi chodzi o testy, bo w tym roku na UG jest test kwalifikacyjny właśnie z tego.
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

Nawet mało powiedziane, że ile uczelni, tyle testów oraz ilu nauczycieli, tyle testów, ponieważ każdy nauczyciel może sobie zmieniać testy własne ile razy sobie zażyczy. Każdego roku akademickiego mogą być inne testy itd. Trudno zrozumieć czego szukasz.
Może Ci ułożyć test, żeby Ci się łatwiej czytało? Tak jakbyś traktowała testy jak uniform na podobieństwa testów kuratoryjnych dla maturzystów. Na studiach tak nie ma. To co się czasem powtarza z roku na rok, to pytania egzaminacyjne na obronach dyplomowych, jeżeli nikomu nie chce się uaktualniać gotowych list tych pytań.

Ale jak ktoś ma takie testy (na pewno różne), to nich Ci da. Zdaje mi się że na Uniwersytecie Warszawskim czasem według nich przyjmują na socjologię II stopnia, jeśli nie mają zaufania do poziomu uczelni, z której przychodzi im narybek.
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
socjopat

Post autor: socjopat »

Ja to nie jestem pewien o co chodzi z tym testem do książki :oops: np. u Sztompki na końcu podręcznika do socjologii jest jakiś test, w Babbim widziałem pytania sprawdzające na końcu każdego rozdziału, z Szackiej korzystałem, ale w wersji pdf i jakoś nie mogę sobie przypomnieć, czy poszła w ślady Sztompki z testem, a odnależć tej książki w gaszczu śmieci znajdujących się w moim kompie też nie mogę, więc jedyne co mogę polecić to chwyć w dłoń książkę i poczytaj :wink:
mac77

Post autor: mac77 »

Obawiam się że stali forumowicze mają rację...
U B.Szackiej nie ma testu (sprawdziłem osobiście), podobnie jak u E.Babbiego, zapewne test został ułożony z premedytacją przez zawistnych wykładowców :lol:
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Jak mi się uda to załatwię testy (3) z Szackiej tylko (każdy dział osobno)

PS: Chodziarz w mojej opinii jest to głupie - trzeba się naumieć i już..
Awatar użytkownika
alg5
**

super :)
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

I na forum te testy dla wszystkich (sama jestem ciekawa).
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
ODPOWIEDZ