Praca licencjacka

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
_ChopSuey_
*

Praca licencjacka

Post autor: _ChopSuey_ »

Witam. Jestem w trakcie tworzenia tematu mojej pracy licencjackiej. Mam z tym pewien problem - brak konkretnego pomysłu. Stanęło na tym, że chciałabym pisać o wzmożonej agresji w szkołach połączonej z coraz mniejszym autorytetem nauczyciela. Wydaje mi się, że mogłabym to połączyć, ale pojawia się problem : czy to socjologia czy pedagogika... Ma ktoś może pomysł jak to połączyć? Proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję. pozdrawiam
EnOKa

Post autor: EnOKa »

Autorytet nauczyciela a wzmożona agresja wśród młodzieży np. gimnazjalnej - spoko, ciekawie i można z łatwością połączyć.
Do tego jakieś badanie ilościowe (ankieta audytoryjna) i gra :grin:
socjopat

Post autor: socjopat »

ja bym wykastrował z tematu zaproponowanego przez EnOKę słowo wzmożona, trzeba by najpierwej zbadać tą agresję aby stwierdzić że się wzmogła tym bardziej w temacie pracy, ale to tylko m oje zdanie, czyli "Autorytet nauczyciela a agresja wśród młodzieży np. gimnazjalnej" - spoko :!:

To jak jest duża ta agresja a jeszcze w stosunku do stanu poprzedniego (jakiego) to już można wkleić w problemy badawcze - myślę :wink:

Badając uczniów pytasz o autorytet nauczyciela (jak oni go widzą, ewentualnie kto jest dla nich autorytetem skoro nie nauczyciel), a badając nauczycieli pytasz o agresję ewentualnie szacunek wobec nich, sam niewiem - może być jak napisał EnOKa "spoko" :grin:
EnOKa

Post autor: EnOKa »

Faktycznie: słowo "wzmożona" do wyrzucenia!
Dzięki SOCJO :grin:
Awatar użytkownika
MMonika
**

Post autor: MMonika »

a może by coś dodac o upadku, coraz mniejszym autorytecie? to jest fakt, łatwo sie to udowodni ;)
ODPOWIEDZ