Praca licencjacka
Moderator: FrancisBegbie
- _ChopSuey_
- *
Praca licencjacka
Witam. Jestem w trakcie tworzenia tematu mojej pracy licencjackiej. Mam z tym pewien problem - brak konkretnego pomysłu. Stanęło na tym, że chciałabym pisać o wzmożonej agresji w szkołach połączonej z coraz mniejszym autorytetem nauczyciela. Wydaje mi się, że mogłabym to połączyć, ale pojawia się problem : czy to socjologia czy pedagogika... Ma ktoś może pomysł jak to połączyć? Proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję. pozdrawiam
ja bym wykastrował z tematu zaproponowanego przez EnOKę słowo wzmożona, trzeba by najpierwej zbadać tą agresję aby stwierdzić że się wzmogła tym bardziej w temacie pracy, ale to tylko m oje zdanie, czyli "Autorytet nauczyciela a agresja wśród młodzieży np. gimnazjalnej" - spoko 
To jak jest duża ta agresja a jeszcze w stosunku do stanu poprzedniego (jakiego) to już można wkleić w problemy badawcze - myślę
Badając uczniów pytasz o autorytet nauczyciela (jak oni go widzą, ewentualnie kto jest dla nich autorytetem skoro nie nauczyciel), a badając nauczycieli pytasz o agresję ewentualnie szacunek wobec nich, sam niewiem - może być jak napisał EnOKa "spoko"
To jak jest duża ta agresja a jeszcze w stosunku do stanu poprzedniego (jakiego) to już można wkleić w problemy badawcze - myślę
Badając uczniów pytasz o autorytet nauczyciela (jak oni go widzą, ewentualnie kto jest dla nich autorytetem skoro nie nauczyciel), a badając nauczycieli pytasz o agresję ewentualnie szacunek wobec nich, sam niewiem - może być jak napisał EnOKa "spoko"