jaźń..pomocy!

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TaShAa
**

jaźń..pomocy!

Post autor: TaShAa »

mam za zadanie narysować jaźń..ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać..czy może mi ktoś pomóc..?Macie może jakieś wybrażenia na temat jaźni..?
KoukounaRies
**

Post autor: KoukounaRies »

Fajne zadanie!

Ja zrobiłabym to nasadzie przeciwstawienia: jaźń subiektywna - jaźń odzwierciedlona.

Obrazowo można by to przedstawić jako postać ludzką(tylko jej rysy, całe wnętrze wypełnione byłoby różnymi subiektywnymi spostrzeżeniami na temat własnej osoby. Ciężko będzie 'narysować' jakieś cechy charakteru i usposobienia, ale 'co się nie da' :lol: uśmiech może obrazować pozytywne myślenie, serce - uczuciowość itp.)

Taka wypełniona postać ludzka stałaby przed dużym lustrem - które stanowiłoby jaźń odzwierciedloną. W lustrze tym znajdowałaby się samoocena jednostki wykreowana przez interpretacje innych ludzi. Obraz po jednej i drugiej stronie lustra mógłby być podobny lub różny, albo też pewne cechy mogłyby się powtarzać, inne uzupełniać.
:wink:
Awatar użytkownika
TaShAa
**

Post autor: TaShAa »

o czymś podobnym myślałam..a skoro nie tylko ja o tym w ten sposób pomyślałam to może być trafne..dzięki.=)
ODPOWIEDZ