Licencjat - służby mundurowe
Moderator: FrancisBegbie
Licencjat - służby mundurowe
Witam
Jestem na kierunku socjologia bezpieczeństwa i mam problem z wymyśleniem spisu treści i zebraniem materiałów do mojego licencjatu.
Temat: Rekrutacja do służb mundurowych - aspekt socjologiczny.
Nie mam pomysłu jak się za to zabrać, więc jeśli Wy macie jakieś to proszę, napiszcie.
Pzdr
Jestem na kierunku socjologia bezpieczeństwa i mam problem z wymyśleniem spisu treści i zebraniem materiałów do mojego licencjatu.
Temat: Rekrutacja do służb mundurowych - aspekt socjologiczny.
Nie mam pomysłu jak się za to zabrać, więc jeśli Wy macie jakieś to proszę, napiszcie.
Pzdr
Spis treści to.. spis.... treści. Napisz treść, a potem zrób jego spis. Tragedia się nie stanie jak spis treści zrobisz po napisaniu większości pracy.
Jeśli masz problemy w takich sprawach, to zastanów się czy aby na pewno wybrałaś taki temat, który Ciebie interesuje. To czy jest dostateczna ilość literatury trzeba sprawdzić przed wyborem tematu, a nie po.
Jeśli masz problemy w takich sprawach, to zastanów się czy aby na pewno wybrałaś taki temat, który Ciebie interesuje. To czy jest dostateczna ilość literatury trzeba sprawdzić przed wyborem tematu, a nie po.
Rzeczywiście, spis treści póżniej. Niestety jest bardzo mało literatury stricte o rekrutacji do służb ale sporo jest o działalności służb, do tego dochodzą badania Wojskowego Biura Badań Społecznych ( z tego co na chwilę obecną udało mi się znaleźć)
Myślałam o analizie kwestionariuszy rekrutacyjnych oraz wywiadach z osobami, które rekrutują a ponad to ankiety dla ochotników.
Wydaje mi się, że są spore szanse na zapełnienie ok 40 stron.
Co o tym sądzicie?
Myślałam o analizie kwestionariuszy rekrutacyjnych oraz wywiadach z osobami, które rekrutują a ponad to ankiety dla ochotników.
Wydaje mi się, że są spore szanse na zapełnienie ok 40 stron.
Co o tym sądzicie?
- ImpulsywnyKamil
- **
Skup się na jakimś konkretnym aspekcie pracy w służbach mundurowych. Im węższy tym ciekawsza może być praca.
Zastanów się nad hasłami ( luźne sugestie ):
- zmiana statusu społecznego
- prestiż zawodowy
- stygmatyzacja społeczna
- poczucie misji, konformizm
Najpierw konkretnie określ obszar badania, na tej podstawie plan.
Zastanów się nad hasłami ( luźne sugestie ):
- zmiana statusu społecznego
- prestiż zawodowy
- stygmatyzacja społeczna
- poczucie misji, konformizm
Najpierw konkretnie określ obszar badania, na tej podstawie plan.
- ImpulsywnyKamil
- **