Socjometryczna analiza teorii przywództwa oraz pozycji ....
Moderator: FrancisBegbie
Socjometryczna analiza teorii przywództwa oraz pozycji ....
Witam.
Mój temat pracy magisterskiej brzmi:
"Socjometryczna analiza teorii przywództwa oraz pozycji lidera w małych grupach społecznych na przykładzie drużyny koszykówki mężczyzn - KPSW/Astoria Bydgoszcz"
Potrzebuję pomoc związanej z rozdziałem teoretycznym mojej pracy.
Przede wszystkim proszę o pomoc w związku teorią przywództwa. Co doradzacie? Na kim się oprzeć i od razu poproszę w miarę możliwości o ciekawą literaturę.
Chcę w pierwszym rozdziale poruszyć też wątek koszykówki, małych grup społecznych, grupy sportowej oraz muszę napisać o stanie badań socjologicznych związanych ze sportem.
Proszę o wszelką pomoc w temacie, może macie jakieś propozycje.
Mam nadzieję, że również i Wam mój temat wydaje się być ciekawy i liczę na wszystkie ciekawe opinie oraz podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami z podobnymi tematami.
Pozdrawiam wszystkich.
Mój temat pracy magisterskiej brzmi:
"Socjometryczna analiza teorii przywództwa oraz pozycji lidera w małych grupach społecznych na przykładzie drużyny koszykówki mężczyzn - KPSW/Astoria Bydgoszcz"
Potrzebuję pomoc związanej z rozdziałem teoretycznym mojej pracy.
Przede wszystkim proszę o pomoc w związku teorią przywództwa. Co doradzacie? Na kim się oprzeć i od razu poproszę w miarę możliwości o ciekawą literaturę.
Chcę w pierwszym rozdziale poruszyć też wątek koszykówki, małych grup społecznych, grupy sportowej oraz muszę napisać o stanie badań socjologicznych związanych ze sportem.
Proszę o wszelką pomoc w temacie, może macie jakieś propozycje.
Mam nadzieję, że również i Wam mój temat wydaje się być ciekawy i liczę na wszystkie ciekawe opinie oraz podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami z podobnymi tematami.
Pozdrawiam wszystkich.
-
Jozek
Ten któremu siê zdaje, ¿e najlepszy w dru¿ynie jest to najwiêcej rzuca i najmniej podaje - niczym Michale Jordan z Chicago Bulls za najlepszych lat! Pilkarska okrêgówka te¿ ma lidera. W koszykówkê graj± najczê¶ciej w szkole czy pi³kê no¿n±, bo pi³ki s±, a sam w-f zdrowia nie zagwarantuje w przysz³o¶ci czy kondycji fizycznej. Wszelakie turnieje szkolne, gdzie i tak ma³o kto koszykarzem zostanie jak i przyje¿dzaj± z du¿ych miast (ligowcy zawodowi) ogrywaæ s³abszych, bo jeszcze lepsi i tak by z nimi nie chcieli graæ.