praca z procesów ludnościowych
Moderator: FrancisBegbie
praca z procesów ludnościowych
Kochane Ludki,
czy znalazł by się w Tym zacnym gronie ktoś uczynny, kto miałaby materiały o bierzących problemach demograficznych? Urbanizacja plus praca monograficzna o jakimś mieście.Potrzebuję napisać pracę na min 3 strony i albo źle szukam(zapewne tak jest) albo już z przemęczenia brakuje mi najzwyczajniej sił aby się lepiej postarać i to napisać...
Będę wdzięczna za jakiekolwiek materiały.
Mój adres to Agacsk@interia.pl
czy znalazł by się w Tym zacnym gronie ktoś uczynny, kto miałaby materiały o bierzących problemach demograficznych? Urbanizacja plus praca monograficzna o jakimś mieście.Potrzebuję napisać pracę na min 3 strony i albo źle szukam(zapewne tak jest) albo już z przemęczenia brakuje mi najzwyczajniej sił aby się lepiej postarać i to napisać...
Będę wdzięczna za jakiekolwiek materiały.
Mój adres to Agacsk@interia.pl
-
Jozek
Najwa¿niejsze to 'strength drain' i 'brain drain' - podkupowanie przez bogatsze pañstwa (czy wabienie lepsz± opiek± socjaln±, zarobkami lub komfortem ¿ycia) polskiej taniej si³y roboczej jak i wykszta³conych ludzi czy inteligentnych. Za wykszta³cenie ich tamte pañstwa nie p³ac± i maj± pracowników za pó³ darmo, a wielu z tych ludzi zwiêksza im przyrost naturalny korzystnymi benefitami wyp³acanymi na dzieci. Biedniejsze kraje siê wyjalawiaj± spolecznie i gospodarczo przez to oraz degraduj±.
dziękuję za odpowiedź 
w tej Józkolandii to same takie mądre ludzie mieszkają, bo jeśli tak to zaczynam się pakować i się tam przeprowadzam
dzięki za wątek...nie pomyślałabym że w tym rzecz...Józek-jesteś wielki!!!
oczywiście inne sugestie mile widziane.
A i mam pytanie czy istnieje jakaś książka o urbanizacji?
w tej Józkolandii to same takie mądre ludzie mieszkają, bo jeśli tak to zaczynam się pakować i się tam przeprowadzam
dzięki za wątek...nie pomyślałabym że w tym rzecz...Józek-jesteś wielki!!!
oczywiście inne sugestie mile widziane.
A i mam pytanie czy istnieje jakaś książka o urbanizacji?
dziękuję ga
jutro odwiedzam biblioteki 
a ja usilnie szukam też książek *Okulskiego: Demografia zmiany społecznej,
*OkulskiegoTeoria przejścia demograficznego
*Holzer : Demografia
*Balickiego: Przemiany ludnościowe,
*Cieślak : Demografia.Metody, analizy i prognozowania
Macie którąś z nich w PDF-ie lub E-book
a ja usilnie szukam też książek *Okulskiego: Demografia zmiany społecznej,
*OkulskiegoTeoria przejścia demograficznego
*Holzer : Demografia
*Balickiego: Przemiany ludnościowe,