pomysł na temat pracy magisterskiej

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madac
**

pomysł na temat pracy magisterskiej

Post autor: madac »

Witajcie :)
Jak w tytule, mam problem z wyborem tematu pracy magisterskiej :( Teoretycznie, mogłabym kontynuować temat z pracy licencjackiej, a mianowicie pisać o prostytucji... ale jestem trochę zmęczona tym tematem, poza tym, nie wiem co innego mogłabym z nią "zrobić", skoro badałam postawy wobec niej.
Teraz zastanawiam się nad pisaniem o stereotypach dotyczących kobiet i mężczyzn. Ale nie wiem, czy nie jest to zbyt wąski temat? Czy w ogóle jest on do napisania? No i jak skonstruować ankietę do tego?
A może ktoś z Was ma jakiś pomysł, na ciekawy temat z zakresu "kobieta-mężczyzna-społeczeństwo"?
Pozdrawiam :)
socjopat

Post autor: socjopat »

Ja bym proponował pociągnąć prostytucję ale w odniesieniu do jej np. oceny przez osoby (albo w różnym wieku, albo w zalezności od płci) :wink:

Można by zbadć np. czy młodzi ludzie są bardziej skłonni do akceptacji tego zjawiska niż starsi lub coś w tym stylu, założyć z góry można różne rzeczy w zalezności od tego kogo będziesz ewentualnie badać.
Awatar użytkownika
madac
**

Post autor: madac »

Też tak myślałam. Ale czy to nie mija się z celem, skoro już to badałam i wspomniałam o tym w pracy? Wiadomo, że nie poruszyłam wszystkich możliwych zależności, ale wiek, płeć i stosunek do wiary rozpracowałam ;)
ODPOWIEDZ