Nastoletnie matki
Moderator: FrancisBegbie
Nastoletnie matki
Witam
Zabieram się za napisanie pracy zaliczeniowej z przedmiotu Problemy Współczesnego Świata. Praca ma opisywać jeden z problemów socjologicznych w mojej miejscowości. Długo szukałem tematu. W końcu zauważyłem że w moim miasteczku jest bardzo dużo nastoletnich matek. Czy może być to temat na prace z socjologii? Czy ktoś już wcześniej pisał na ten temat?
Zabieram się za napisanie pracy zaliczeniowej z przedmiotu Problemy Współczesnego Świata. Praca ma opisywać jeden z problemów socjologicznych w mojej miejscowości. Długo szukałem tematu. W końcu zauważyłem że w moim miasteczku jest bardzo dużo nastoletnich matek. Czy może być to temat na prace z socjologii? Czy ktoś już wcześniej pisał na ten temat?
Moim zdaniem świetny temat. Musisz tylko zastanowić się, czy te nastoletnie matki będą chciały z Tobą rozmawiać, tym bardziej, że jak mówisz - jest to MIASTECZKO. Osoby z mniejszych miejscowości nie zawsze są skłonne do rozmów na takie tematy.
I pamiętaj o sprecyzowaniu tematu. Nie pisz ogółem o samotnych matkach, bo tego wszystkiego byłoby zbyt wiele - tylko skup się na konkretnym problemie (jednym) tych samotnych matek.
Pozdro
EnOKa
I pamiętaj o sprecyzowaniu tematu. Nie pisz ogółem o samotnych matkach, bo tego wszystkiego byłoby zbyt wiele - tylko skup się na konkretnym problemie (jednym) tych samotnych matek.
Pozdro
EnOKa
Z doświadczenia wiem, że ciężko jest skłonić kobiety posiadające dzieci, ale same pozostające w wieku nastoletnim (15-18 lat) do jakichkolwiek badań. Zwłaszcza, że wg GUS-u co roku mamy tylko około 10k przypadków rocznie kiedy matka jest nieletnia.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Moderator - pomyślał Stirlitz.