Witamy na stronie socjologia.pl - polskim wortalu socjologicznym. Forum socjologów. Socjologia w szkole wyższej i na co dzień. Pomysły, pomoc, konsultacje w pracach pisemnych z socjologii.
forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL
hej błagam o pomoc jak najszybciej musze miec dobry temat na prace
myślałam cos o wpływie wygladu, autoprezentacji na sposób komunikowania się, oceny
ale totalnie nie wiem czy znajde cokolwiek na ten temat, szukałam troche lit i nic, same poradniki ( błagam pomózcie
studiuje socjologie komunikowanie społeczne
licencjat z doradztwa
Łał, a my cały semestr nabijamy się z pani uczącej nas tylko tego w ramach socjologicznych metod komunikowania, Mogę Ci wszystko streszczać z pamięci i bez poradników np. w jakie kolory się ubierać, żeby zmieniać myślenie o nas odbiorców, wpływać na awans w pracy, co mogą gesty, mikrogesty, mimika oraz ułożenia ciała, a nawet jakie obszary ciała są odpowiedzialne za nasza sprawność psychiczną i emocjonalną.
Jedyny temat na pracę jaki mi przychodzi do głowy z tego obszaru, to ustalanie, czy wiedza o autoprezentacji jest substytutem religii i wywołuje fanatyzm.
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
Xylomena pisze:Łał, a my cały semestr nabijamy się z pani uczącej nas tylko tego w ramach socjologicznych metod komunikowania, Mogę Ci wszystko streszczać z pamięci i bez poradników np. w jakie kolory się ubierać, żeby zmieniać myślenie o nas odbiorców, wpływać na awans w pracy, co mogą gesty, mikrogesty, mimika oraz ułożenia ciała, a nawet jakie obszary ciała są odpowiedzialne za naszą sprawność psychiczną i emocjonalną.
Jedyny temat na pracę jaki mi przychodzi do głowy z tego obszaru, to ustalanie, czy wiedza o autoprezentacji jest substytutem religii i wywołuje fanatyzm.
Łał, a my cały semestr nabijamy się z pani uczącej nas tylko tego w ramach socjologicznych metod komunikowania, Mogę Ci wszystko streszczać z pamięci i bez poradników np. w jakie kolory się ubierać, żeby zmieniać myślenie o nas odbiorców, wpływać na awans w pracy, co mogą gesty, mikrogesty, mimika oraz ułożenia ciała, a nawet jakie obszary ciała są odpowiedzialne za naszą sprawność psychiczną i emocjonalną.