witam serdecznie wszystkich socjologoof :)
Moderator: EnOKa
u ciebie tez sa napewno mozliwe wyjazdy, ja teraz jestem na uniwersytecie kopenhaskim, jezeli szkola nie prowadzi stalej wspolpracy to mozesz sie sama postarac o grant, fajna sprawa taki wyjazd, tylko teraz mam w gaciach troche bo mi sie nie chcialo zaczac wczesniej pisac prac
a prywatne nie oznacza ze gorsze to tak na marginesie 
z nieba mi spadles!!!!!!!!:))))))))
moja uczelnia wspolpracuje jedynie z jakims uniwersytetem ekonomiczym w bratyslawie wiec ja bidna socjolożka mam marne szanse sie tam dostac
:/
wiec prosze Cie bardzo wytlumacz mi jak to wyglada w przypadku kiedy uczelnia nie wspolpracuje z dana szkola??? czy moge starac sie o taki wyjazd na wlasna reke? jakie sa wtedy kryteria przy rekrutacji? i czy ja ponosze cale koszty czy mam szanse usyskać jakieś stypendium???
moja uczelnia wspolpracuje jedynie z jakims uniwersytetem ekonomiczym w bratyslawie wiec ja bidna socjolożka mam marne szanse sie tam dostac
wiec prosze Cie bardzo wytlumacz mi jak to wyglada w przypadku kiedy uczelnia nie wspolpracuje z dana szkola??? czy moge starac sie o taki wyjazd na wlasna reke? jakie sa wtedy kryteria przy rekrutacji? i czy ja ponosze cale koszty czy mam szanse usyskać jakieś stypendium???
idz do dzialu wspolpracy miedzynarodowej i dopytaj, generalnie nie wiem jak to dokladnie wyglada, ale moj kolega chcial jechac na jakis uniwer z ktorym nasza uczelnia nie wspolpracuje, wiem ze napisal maila oni mu odpisali ze jak sie u nas zgodza to moze jechac, i to w ramach life long lerning z unii europejskiej dofinansowywane jest (erasmus), wysokosc stypendium w zaleznosci od kraju, ja mam 1600euro, z rekrutacja jest tak ze jak sama sie zglosisz z tym pomyslem to generalnie nie ma zadnej, moze sa wymagania do angielskiego tzn nie wiem jak u was na uczelni jest to rozwiazane, ja mam 8 godzin jezykow w tyognidu i bez dodatkowych egzaminow z angola mozna bylo jechac od poziomu advanced w gore, a jak bylas poziom nizej to byl jakis egzamin i to zdaje sie ze banalny, ale to sa chyba rozwiazania wewnetrzne, przepraszam za sklad tego postu ale milion rzeczy naraz robie i pisze go na raty 
po tym co mi napisales pomyslalam ze warto sie dopytac w Erasmusie o to czy istnieje mozliwosc starac sie o stypendium na uczelnie z ktora moja szkola nie wspolpracuje i kobieta odpisala mi ze niestesty nie ma takiej mozliwości
i teraz mam metlik.. ale mysle sobie ze jakas malenka szansa jest skoro pisales ze Twoj kolega bez zadnych problemow pojechal na takie stypendium...
jest szansa, poszukaj na stronach programu, mozesz tez do nich napisac maila, ewentualnie mozesz tez na uniwersytet na ktory bys chciala jechac napisac, no i zainteresowac szkole zawarciem takiej wspolpracy, troche to dziwne ze sie tym nie zajmuja, ja mialem do wyboru okolo 30 uniwersytetow chyba. Szperaj w necie bo jest jeszcze dodatkowo masa innych stypendiow zagranicznych na ktore mozna jechac
pozdrawiam
o tak bo WSE współpracuje z wieloma uniwersytetami..
ale u mnie też się pojawiło światełko nadziei
mamy nowa koordynatorke programu Erasmus i jak narazie czekamy na kolejne kilka umów
pozatym zasugerowalam kilka swoich typów i.. zobaczymy co to bedzie
a TY jak długo już w kopenhadze jesteś?
pozdrawiam
ale u mnie też się pojawiło światełko nadziei
a TY jak długo już w kopenhadze jesteś?
pozdrawiam