Dlaczego Socjologia??

miejsce gdzie się przywitasz, poznasz innych użytkowników i regulamin forum.

Moderator: EnOKa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomborow
**

Dlaczego Socjologia??

Post autor: tomborow »

Witam wszystkich szanownych socjologów ,przyszłych socjologów i ...sympatyków socjologii:)
od dłuższego czasu budzi się we mnie chęć do podjecia nauki i pomyślałem sobie że pora wybrac kierunek, ktoś mi podpowiedzial że może socjologia - poczytałem troszke na ten temat i ....ciągle sie zastanawiam .
Moi drodzy przekonajcie mnie że warto studiowac,że warto studiować socjologie że warto chodziaż spróbowac .
Jestem już po 30stce:) mature pisalem kilka lat temu więc mam obawy czy sobie poradzę ; czy to trudny kierunek czy ciekawy ? czym zajmują sie absolwenci Socjologii?
Chciałbym rozpocząć naukę w WSIiE w Olsztynie moze ktoś 2 słowa napisze o tej uczelni?
ehhh pozdrawiam wszystkich pełen obaw puki co niezdecydowany przyszły student. :roll:
Awatar użytkownika
malec

Post autor: malec »

w stanie jest sobie poradzic kazdy, ciekawa - zalezy dla kogo,ale mysle ze kazdy jest w stanie znalezc dla siebie cos co go interesuje, ja jestem zajawiony, nie ucze sie jakos super fantastycznie ale sprawia mi to duza przyjemnosc

tutaj masz link do watku w ktorym ostatnio pisalismy co moze robic socjolog po studiach :)

http://socjologia.pl/modules.php?name=F ... opic&t=669

pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Awatar użytkownika
tomborow
**

Post autor: tomborow »

Dzieki za linka , widzę że jesteś optymistą i troszkę zaraziłeś mnie mnie tym różowym patrzeniem w przyszłość choć nadal nie jestem zdecydowany to już jestem okrok bliżej.
słyszalem że na TWP w olsztynie odbywa sie nabór lutowy - ale mnie kusi:)
Awatar użytkownika
malec

Post autor: malec »

generalnie jestem sceptykiem, na dobrych specjalistow z dziedziny nauk spolecznych zawsze bedzie popyt,jak sie czyms interesujesz i cos robisz dobrze to kurcze no naprawde ktos musialby ci za plecami stac i macic zeby ci sie w koncu nie powiodlo :)
Awatar użytkownika
KontroVersja
**

Post autor: KontroVersja »

Dlaczego?
Przypadek.
:)
EnOKa

Post autor: EnOKa »

Siemano.
Jeśli wolisz nauki ścisłe, to z pewnością nie masz czego szukać na socjologii, jeśli zaś jesteś humanistą - warto spróbować. Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz i może zawsze będziesz żałował tego, że nie potrafiłeś się zdecydować.

To tyle.
Pozdro
ODPOWIEDZ