Witamy na stronie socjologia.pl - polskim wortalu socjologicznym. Forum socjologów. Socjologia w szkole wyższej i na co dzień. Pomysły, pomoc, konsultacje w pracach pisemnych z socjologii.
Witajcie ) Chciałabym zasięgnąć porady- muszę niedługo wybrać specjalizację... Jak myślicie- czy warto wybrać socjologię rodziny i patoligii społecznych czy moze samorządu terytorialnego???? Po którym z nich są "większe szanse" na pracę??? ;]
Osobiscie wolę socjologię rodziny- pasuje do mojego drugiego kierunku (psychologia)... Ale sama już nie wiem
ja wzięłabym rodzinę i patologie. Tu będziesz mieć jakąś szczególna specjalizacje. Bo tak powiedzmy sobie szczerze że w administracji to po każdych studiach i szkołach można znaleźć pracę.Więc po co się specjalnie szkolić. Szczególnych wymagań urzędy miasta itd. też raczej nie mają więc i po "rodzinie..." znajdziesz prace w administracji. Zawsze możesz połączyć to i to i być w dziale socjalnym specjalista ds rodziny , młodzieży itd.
Nie wiem co chcesz robić ale skoro Cię taka tematyka interesuję to w MOPSach, i innych placówkach opiekuńczych raczej potrzebują ludzi więc według mnie po "rodzinie..." też znajdziesz prace.
Jak to kto socjopat, pamiętam Annę Nowotnik, która tu bywała przed rokiem, co prawda pisywałaś głównie z Xylomeną, ale pamiętam. Witam ponownie na pokładzie starej łajby