CZY MOŻNA SIĘ PRZENIEŚĆ?

gdzie studiować i dlaczego socjologię, gdzie zdobyć dodatkową wiedzę socjologiczną
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aqlina
**

CZY MOŻNA SIĘ PRZENIEŚĆ?

Post autor: aqlina »

Witam wszystkich :)
W tym roku zostałam studentką I roku Socjologii na Uniwersytecie Opolskim z czego bardzo,bardzo sie cieszę :)
Ale....
Dostałam sie tez na Uniwersytet Wrocławski,co było moim wielkim marzeniem.
Niestety nie ide na studia do Wrocławia ze względów finansowych..
Do Opola mam bliżej..Opole jest tańsze,itp,itd...

Jednak w związku z tym,że kocham Wrocław :) tak sobie myślę,czy np.po roku studiów na Uniwerku w Opolu będe mogła sie przeniesc na studia do Wrocławia...
Wiem juz dzisaj, ze moja sytuajca finansowa poprawi sie...
Nie zakladam z gory, ze studia w Opolu mi sie nie spodobaja, bo plany przeniesienia sie do Wro. sa narazie tylko 'planami'...

Wiadomo, ze jesli pokocham Opole to w nim zostane :)
Ale tak po prostu chcialabym uzyskac odp. na nurtujące mnie pytanie.Czy przenisienie sie jest w ogole możliwie i jest tak to na jakich warunkach?

Jaka musi byc srednia,itp,itd...

Z gory dziekuje za odpowiedz :)

Pozdrawiam bardzo serdecznie
socjopat

Post autor: socjopat »

Zakładam, że na tym samym kieruu (o ile nie ma znacznych różnic programowych) można się przenieść, z każdym kolejnym rokiem liczba studentów na roku spada, to też uczelnia nie powinna robić problemów. Napisz maila do Wrocławia, miłe Panie w dziekanacie na pewno ci odpiszą, nie zwlekaj jednak bo w październiku będą zawalone robotą, chociaż możliwe, że już są bo rekrutacja zakończona i masowo produkują indeksy :wink:
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Witam,
ja mialem sie przeniesc w tym roku i.. napisalem m.in do UWr. Byla szansa, ale z tego co wiem, trzeba duzo wczesniej niz rekrutacja wlasciwa. Jezeli masz srednia powyzej 4,5 - to nie bedzie wiekszych problemow, z tego co wiem - to ew. roznice rozrzuca Ci - z kazdym rokiem jest trudniej - bo wieksze roznice.

Teraz sie ucz, ucz - lepszy wynik - wieksze szanse.. Jezeli dobierzesz dobrze specjalizacje (jezeli juz macie) to jeszcze lepiej - wiekszych problemow nie ma...
Awatar użytkownika
aqlina
**

Post autor: aqlina »

Witam!!!
Dzieki za inf.
Narazie skupię sie na studiach na UO :)
Tak sobie tylko pewnego dnia pomyslałam :'czy w ogole da radę sie przeniesc".
Hmm...w sumie teraz bede miala wieksza motywacje do nauki :)
Narazie nie wybierałamz adnej specjalizacji i tak naprawde nie mam zielobego pojecia kiedy będe to robic..

Pozdrawiam
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Może i lepiej, powinny być podstawowe przedmioty - więc nie powinno być większego problemu później..

Jeżeli motywacja jest, to działaj... Zresztą - nie kieruj się na jednolite(jeżeli takie jeszcze masz) - możesz nawet spokojnie skończyć licencjat - a później iść na magisterke na UWr - to żaden problem i bez znaczącej różnicy...
ODPOWIEDZ