Witamy na stronie socjologia.pl - polskim wortalu socjologicznym. Forum socjologów. Socjologia w szkole wyższej i na co dzień. Pomysły, pomoc, konsultacje w pracach pisemnych z socjologii.
Cyberslacking to prawdziwy problem polskich (i nie tylko) pracodawców. Bez internetu trudno się obyć, choćby w takim prozaicznym zawodzie jak księgowy (np. miałam opisać fakturę, na której była podana tylko nazwa firmy, ale nie wiedziałam czego dotyczy). Jednak internet do celów prywatnych? Rozumiem, jakieś 2-5%czasu, ale połowa? To przesada. W sumie internet, jak już wspomniano w artykule, działa jak narkotyk. Niestety. I to jest bolączka naszych czasów
Widzisz, mi się nie raz zdarza spędzić w Internecie 90% mojego dziennego czasu pracy (pozostałe to obiad i kolejne hektolitry kawy ), ale wtedy z reguły szukam czegoś konkretnego. Jak np. w tej chwili, kiedy wyszukuje materiały o metodach niereaktywnych i usiłuje wybrać takie jakie będą użyteczne dla mnie. Ale żeby spędzić 50%+ czasu na prywatne zabawy w Internecie to przesada. No chyba, że totalnie nie mam co robić (jeszcze mi się nie zdarzyło ), wtedy może i tak.
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Ale ja siê spokojnie ³apie, bo sporo czasu spêdzam na Sieci, teoretycznie mi siê to przyda, ale przewalanie siê przez 600 newsów to chyba przesada, co nie?
Chciałabym jeszcze przeprosić na forum Rittera, jeśli poczuł się urażony... To nie miało być tak, że taka złośliwa jestem. Mam nadzieję, Ritterze, że się nie gniewasz?
koziolek napisał(a):Chciałabym jeszcze przeprosić na forum Rittera, jeśli poczuł się urażony... To nie miało być tak, że taka złośliwa jestem. Mam nadzieję, Ritterze, że się nie gniewasz?
Hm, bez przesady Czasami jestem wredny troll, ale nie tak często
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Nono, vandererst, zaczynasz pokazywać różki. Uważaj, żeby nie wyrósł ogonek i widełki same nie wskoczyły Ci do rączek. Bo inaczej staniesz się typowym przedstawicielem diabełków złośliwych